Tšetšeenia maavärin nõudis inimohvreid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šaro-Arguni kuru Tšetseenia mägedes.
Šaro-Arguni kuru Tšetseenia mägedes. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Kaukaasia regiooni raputas täna rohkem kui kuuepalline maavärin, mille kese asus mõnekümne kilomeetri kaugusel Tšetšeenia pealinnast Groznõist, kuid mida tunti tugevalt ka teistes piirkondades.

 


Strasbourgi vaatlusjaama andmetel küündis pool minutit väldanud tõugete tugevus 6,3 magnituudini, USA geoloogiliste uuringute keskuses hinnati seda alguses aga terve palli võrra nõrgemaks, vahendas AFP.

Hukkunuid on kinnitatud andmetel vähemalt 13, neist viis olid lapsed. Lisaks said mõned tosinad inimesed varingutes vigastada. Tšetšeenia kolmes rajoonis jäid kokku umbes poolsada tuhat inimest elektrita.

Keskmise tugevusega maavärin raputas samal ajal ka Gruusia erinevaid piirkondi, teiste seas pealinna Thbilisit, mis jäi epitsentrist enam kui paarisaja kilomeetri kaugusele edelasse, samuti tunti nõrgemaid tõukeid Armeenias.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles