Rasked liiklusolud Virumaal on toonud juba kaks bussiõnnetust

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Seoses tugeva lumesajuga Virumaal on liiklusolud ning nähtavus seal oluliselt halvenenud ning juba on toimunud ka kaks liiklusõnnetust. Mõlemas õnnetuses osales liinibuss ning kannatada on saanud kaks inimest.

Kõigepealt põrkasid Tallinna-Narva maantee 140. kilomeetril kokku liinibuss ja takso, õnnetuses keegi vigastada ei saanud, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja Mari Riina Rist.

Järgmine liiklusõnnetus juhtus vaid paar kilomeetrit edasi maantee 142. kilomeetril, kus põrkasid kokku liinibuss ja kaks sõiduautot ning selles õnnetuses said kaks inimest ka kannatada. Õnnetuste täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Mari Riina Risti sõnul on teeolud hetkel kõige keerulisemad Ida-Virumaal, kus teed on muutunud kohati läbimatuks.

Politsei kutsub liiklejaid olema teedel tavapärasest tähelepanelikumad ning keskenduma. «Tugevas tuisus tuleb sõita eriti ettevaatlikult vältimaks otsasõitu ootamatult teele ette ilmnevatele takistustele, olgu see siis lumevaal või teepervel kõndiv inimene,» märkis Ida prefektuuri korrakaitsebüroo juhi ülesandeid täitev Ain Kruuse.

Ta lisas, et arvestades detsembrikuu lumetormi kogemust, peaksid inimesed võimaluse korral oma autosõidud edasi lükkama.

Politsei tuletas autojuhtidele meelde, et talvistes tee- ja ilmaoludes tuleb valida teeoludele ning oma sõiduoskusele ja -kogemusele vastav sõidukiirus, hoida suuremat pikivahet ning varuda sihtkohta jõudmiseks rohkem aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles