Keskkonnaamet lubab Panga panga parklasse asfalti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panga pank
Panga pank Foto: Henn Soodla

Keskkonnaameti kinnitusel ei ole nad vastu Panga panga parkla asfalteerimisele, kuna arendaja tellitud ekspertarvamused on parkla katmist soosivad.

2010. a KIK-i taotlusvooru esitatud MTÜ Panga Arendus projektitaotlusele andis keskkonnaamet positiivse kaaskirja, kuid siis saanud projektitaotlus KIK-i projektide hindamise komisjoni toetust, ütles Keskkonnaameti pressiesindaja Aet Truu Saarte Häälele.

Nüüd läheb projekt uuesti KIK-i läbivaatamisele. Projekti eesmärk on Panga maastikukaitseala parkla 6135 ruutmeetrise kruuskattega ala tugevdamine asfaltkatte paigaldamisega.

Panga maastikukaitseala kaitsekorralduskavas on öeldud, et parkla kattena asfaltbetooni või mõne muu materjali kasutamine eeldab veenvalt põhjendatud tehnilise projektiga tagatud lahendit erosiooni vältimiseks parkla servadel ja eksperthinnangut geoloogidelt võimaliku vibratsiooni ja õlilekke kohta praegusele paekivikillustikuga kaetud parklale.

Keskkonnaamet leidis, et projektiga taotletav eesmärk katta Panga maastikukaitseala parkla asfaltkattega on asjakohane ja kahe autoriteetse toetava ekspertarvamusega (Anto Raukaselt ja Rein Perensilt – toim) ka piisavalt põhjendatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles