Ilmaprognoos lubab nädalavahetuseks ka plusskraade

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikeseline talveilm.
Päikeseline talveilm. Foto: Margus Ansu

Ilmateenistuse prognoosi järgi kerkib nädalavahetusel temperatuur rannikualadel plusspoolele ja ka mitmel pool mujal Eestis on võrreldes viimaste päevadega soojemat ilma oodata. Ent tuul püsib vali ja ööd on jätkuvalt krõbekülmad.

Vaatamata arktilise külma jõulisele sissetungile ei suuda see Läänemere äärde pikemaks ajaks püsima jääda. Atlandilt Skandinaavia põhjatippu tungiv aktiivne madarõhkkond toob oma lõunaserva mööda soojema ja niiskema õhu ning ilm läheb pehmemaks.

Ööl vastu laupäeva on õhutemperatuur Kesk- ja Ida-Eestis -17 kuni -23, Lääne-Eestis -11 kuni -16 ja saartel -4 kuni -10 kraadi. Tuul on rannikul puhanguti 15-20 m/s.

Hommikul jõuab saartele tihe pilvevöönd, mis ühes lumesaju ja tuisuga edasi üle Mandri-Eesti kagu poole liigub. Öösel tugevnema hakanud lõuna- ja edelatuule puhangud ulatuvad sisemaal 15, saartel ja rannikul kuni 23 m/s. Tuule nõrgenemist on oodata alles õhtul.

Õhutemperatuur tõuseb Kesk- ja Ida-Eestis –10 kuni –15 kraadini, Lääne-Eestis –1 kuni –6 ja saarte rannikul kuni +2 kraadini.

Pühapäeval libiseb madalrõhulohk ida poole. Öö hakul sajab veel lund, hommikuks sajuhood hõrenevad ja päev tuleb suurema sajuta. Puhub mõõdukas lõunakaare, saartel öösel läänekaare tuul. Õhutemperatuur on päeval Lääne-Eestis –2 kuni +2 ning Kesk- ja Ida-Eestis –5 kraadi ümbruses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles