Nädala teises pooles on oodata käredat pakast

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakane Tartus.
Pakane Tartus. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Ilmateenistuse sünoptiku Taimi Paljaku sõnul võib käesolev nädal tuua külma kuni 20 kraadi. Kõige suuremad külmakraadid tulevad Kagu-Eestis ja kõige külmem on öö vastu neljapäeva ja öö vastu reedet.

Sünoptiku sõnul jääb Kagu-Eestis minimaalseks õhutemperatuuriks -18 kraadi. Viimaste prognooside andmetel tuleb ka nädalavahetus pakaseline, kuid sünoptiku võib nädalavahetuse ilm olla muutlik.

Homme kaugeneb madalrõhkkond Kesk-Venemaale ja selle mõju Läänemere ümbrusele väheneb ning laiguti muutub taevas selgemaks. Kuid mõnes kohas sajab vahete-vahel ikka lund. Tuul ööks rahuneb ja on muutliku suunaga, päeval pöördub kagusse ning õhtul muutub saartel tuntavamaks. Õhutemperatuur on -3 kuni -8 kraadi.

Käre pakane naabrite juures
Venemaal haarab kõige suurem külm enda alla põhjaalad, kus on oodata -40 kraadi. Nädalavahetuseks laieneb pakane ka Venemaa keskaladele.

Soomes on kõige külmem ööl vastu neljapäeva ja reedet, kus võib oodata -20 kuni -25 kraadi. Ka -30 kraadi on sünoptiku sõnul reaalne.

«See on arktiline külm, mis tuleb. Kõik oleneb sellest, kui selge ja rahulik on ilm ning vastavalt sellele ka temperatuur langeb,» ütles sünoptik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles