Plusskraadide valitsusaega tuleb veel oodata

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade rannas Pärnu lahele 14.02.2011, külma üle -10 kraadi.
Vaade rannas Pärnu lahele 14.02.2011, külma üle -10 kraadi. Foto: Urve Rukki

Homme algav märts toob valitsevas kõrgrõhualas tüüpilise märtsiilma, kus selge taeva all on öine miinimum -15°C lähedal, samas päeval tänu päikesepaistele tõuseb sisemaal nullilähedaseks. Õhutemperatuur eeloleval nädalal ühtlustub, ent jääb valdavalt miinuspoolele.

Nädala teisel poolel määravad ilma põhjalaiustel liikuvad ägedad tsüklonid, mis loovad tuulise ja pilvisema ilma, kirjutab Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut (EMHI) oma nädalaprognoosis.

Teisipäeval määrab ilma kõrgrõhuala põhjaserv. Ilm on sajuta ning puhub nõrk läänekaare tuul. Öösel ja hommikul on -10...-20, päeval -1...-7°C.

Kolmapäeval määrab samuti ilma kõrgrõhuala põhjaserv, kuid põhjapool liikuvad madalrõhualad toovad rohkem pilvi. Puhub läänekaarte tuul. Öösel on -10...-17, päeval -5..+1°C.

Neljapäeval möödub Skandinaaviast põhjapoolt aktiivne tsüklon, mis põhjustab ka Läänemerel edelatuule tugevnemist. Olulist sadu pole ette näha. Öösel on -6...-12, päeval -3...+2°C.

Reedel liigub järgmine tsüklon Norra merelt Põhjalahele. Olulist sadu pole ette näha, päeval tugevneb edelatuul. Öösel on -4...-10, päeval -2...+2°C.

Laupäeva liigub tsüklon Põhjalahelt Loode-Venemaale, selle lohk ületab Eesti ja toob kohati vähest lund. Puhub tugev lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on öösel -2...-7, päeval -3..+2°C.

Pühapäeval, valimiste päeval, on itta kaugeneva tsükloni tagalas peamiselt sajuta ilm. Puhub tugev põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on -5...-10°C.

Uue nädala esmaspäeval ületab praegustel andmetel järgmine sügav tsüklon Põhja-Skandinaavia ja toob tugeva edelatuule. Päeval võib mitmel pool ka lund tulla. Öösel on -10...-15, päeval 0...-5°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles