Õrn lumesadu annab sisemaale talvisema näo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumi, rohelised puulehed.
Lumi, rohelised puulehed. Foto: Liis Treimann

Ilm on uuesti pehme, aga napilt miinustes temperatuurifoon ja maha pudenev lumekiht annavad sisemaale talvisema näo.

Lääne-Eesti rannikualadele kannab läänekaare tuul lahtise merevee kohalt soojemat õhku ja termomeetrinäidud tõusevad kraad-kaks üle 0 kraadi. Õhtul saabuvad sajupilved jagavad lääneserva märgade helveste sekka enam vihma ja maa jääb sügiseselt mustaks.

Täna on pilves selgimistega olulise sajuta ilm. Õhtul läheneb saartele uus sajuala ning Lääne-Eestis hakkab sadama lund ja lörtsi, saartel ka vihma. Puhub valdavalt edelatuul 3–7, rannikul kuni 10, õhtul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni –5 kraadi, saarte rannikul kuni +3 kraadi.

Homme öösel riivab Ida-Eestit madalrõhulohk ja selle järel tugevneb lauge kõrgrõhuhari. Siin-seal sajab lund ja lörtsi. Puhub lääne- ja loodetuul 3-8, rannikul kuni 12, öö hakul puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis -3 kuni +2 kraadi, ida pool -3 kuni -8 kraadi.

Päeval kõrgrõhuhari eemaldub ja Skandinaaviast läheneb uus madalarõhulohk. Suurem osa päevast on enamasti sajuta, õhtu poole sajab sisemaal kohati veidi lund, saartel ja läänerannikul nõrka lörtsi ja vihma, hilisõhtul muutub sadu laialdasemaks.

Puhub edela- ja läänetuul sisemaal 2-6, rannikul 7-12, õhtu poole tugevneb. Õhutemperatuur on 0 kuni -4, rannikul kuni +3 kraadi. Ilmateenistus hoiatab libeduse eest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles