ERR.ee: Peipsil leidub varasemast vähem röövpüüdjaid

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paadid Peipsi rannal..
Paadid Peipsi rannal.. Foto: Sille Annuk.

Peipsi järvel on nii Eesti kui ka Venemaa poolel viimastel aastatel röövpüüdjaid vähemaks jäänud, nagu ka kalavarusid Euroopa suuruselt neljandas järves, tõdevad keskkonnainspektorid.

Eesti ja Venemaa keskkonnainspektorid korraldasid Peipsi järve põhjaosas ühisreidi, mille käigus kontrolliti kalapüügieeskirja täitmist, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kalapüügieeskirja rikkujaid ei avastatud.

Pihkvas asuva kalavarude järelevalveteenistuse juhi Sergei Artomonovi sõnul esineb röövpüüki vähem seepärast, et inimesed on leidnud tasuvama töö.

«Paljud inimesed nii Venemaal kui ka Eestis on loobunud röövpüügist seetõttu, et on leidnud tasuvama töö,» märkis Artomonov. «Samuti on nii meil kui ka teil rohkem korda ehk seadusest peetakse paremini kinni kui varem.»

Vaneminspektor Ilmar Mägi ütles, et Venemaal vaevleb keskkonnajärelvalveteenistus pideva reorganiseerimise all ning sealsetel inspektoritel pole nii head tehnikat kui Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles