Maanteeamet loodab avada kõik kuus jääteed

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiumaa ja mandri vahelise jäätee ettevalmistus.
Hiiumaa ja mandri vahelise jäätee ettevalmistus. Foto: Raigo Pajula

Maanteeamet usub, et tänavune talv võimaldab üle aastate avada kõik kuus riigi poolt rahastatavat jääteed.

Eelmisel aastal kulus maanteeametil nelja jäätee rahastamiseks 2,3 miljonit krooni, kui tänavu avatakse kõik kuus jäätrassi, siis kulub ka raha rohkem, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Me oleme plaaninud eelmise aasta kogemuste põhjal ja meil on pisut üle kolme miljoni krooni kõrvale pandud, kas me välja tuleme - eks näe,» rääkis maanteeameti lääne regiooni direktor Enn Raadik.

Kuigi jääteede rajamine ja hooldamine on riigile kulukas, annab nende kasutamine inimestele nii majanduslikku kui ajalist kokkuhoidu, Eesti on kogu maailmas üks lõunapoolsemaid riike üldse kus riiklikke jääteid rajatakse, maanteeamet loodab, et nädalavahetusel õnnestub üle jää sõita ka Kihnu saarele.

«Jäätee on tähtis, nädala lõpus saame me loodetavasti avada ka Kihnu jäätee, kihnlastele on ka üle jää käimine eluline küsimus,» märkis Raadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles