Alanud nädal tuleb kõva tuule, lume ja lörtsiga

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuisune hommik Tallinna kesklinnas.
Tuisune hommik Tallinna kesklinnas. Foto: Tairo Lutter

Riigi Ilmateenistuse andmeil tuleb terve alanud tänal tuuline ja muutlike ilmaoludega.

Täna tuleb vahelduva pilvisusega ilm ja mitmel pool sajab lund, võib tuisata. Puhub loode- ja põhjatuul 6 kuni 11, puhanguti kuni 15, rannikul ja saartel 10-15, puhanguti 20 m/s. Pärastlõunal tuul vähehaaval nõrgeneb. Õhutemperatuur on -4 kuni +1 kraadi.

Lisaks on ilmateenistus üle kogu Eesti andnud esimese taseme tormihoiatuse:

Kollane värvus tähendab, et kogu Eestile on antud esimese taseme hoiatus.
Kollane värvus tähendab, et kogu Eestile on antud esimese taseme hoiatus. Foto: Kuvatõmmis / Ilmateenistus

Maanteeameti infokeskus teatas täna hommikul kell 6, et hommikutundidel olid sõiduolud suurematel riigiteedel lumesaju ja tuisu tõttu muutlikud.

Ilmaprognoosi kohaselt sajab päeval mitmel pool lund, mistõttu pannakse autojuhtidele südamele, et teedel püsib libedusoht.

Tuuline tuleb kogu nädal

Teisipäeval liigub üle Eesti kõrgrõhuhari. Öö on rahulik ja kohati võib nõrka lund sadada. Selgema taeva all langeb temperatuur -3 kuni -8, meretuulega rannikul kuni +1 kraadi.

Homme päeval jõuab Skandinaavia rannikule uus madalrõhkkond ja laieneb üle Soome. Pilved tihenevad ja Lääne-Eestis hakkab lund ja lörtsi sadama, saartel tuleb ka vihma. Läänekaare tuul võib veidi tugevneda. Õhutemperatuur on -4 kuni +1 kraadi.

Kolmapäevaks toob madalrõhulohk lund ja lörtsi, Lääne-Eestisse ka vihma, lisaks on jäiteoht. Puhub tugev lõunatuul, päeval pöördub edelasse ja läände. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis -3 kuni +2, ida pool võib öö hakul paar-kolm kraadi külmem olla, päeval on -1 kuni +4 kraadi.

Neljapäevaks jõuab Läänemere õhuruumi uus madalrõhkkond ja toob kaasa rohkelt niiskust. Põhiliselt sajab lund ja lörtsi, sekka võib ka vihma tulla. Tuul puhub lõunakaarest ja kui madalrõhkkond aktiivsena püsib, siis on ka tuul tugev. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -2 kuni +2 kraadi. 

Reedel püsib Eesti madalrõhkkonna mõjusfääris, aeg-ajalt sajab lund ja lörtsi. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -4 kuni +1 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles