Algav nädal tuleb koos soojakraadidega

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novembrikuine loodus.
Novembrikuine loodus. Foto: Margus Ansu.

Talviseid külmakraade eesoleval nädalal oodata ei ole. Siin-seal sajab vihma ja lörtsi, kuid üldjoontes möödub nädal ilma suurema sajuta.

Täna on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vihma. Puhub kagu – ja lõunatuul 6-11, puhanguti 14, saartel ja rannikul kuni 18 m/s, pärastlõunal nõrgeneb veidi. Õhutemperatuur on 6 kuni 9 kraadi.

Teisipäeval tugevneb idapoolse kõrgrõhkkonna mõju. Taevas muutub laiguti selgemaks ja vihmahooge võib vaid üksikuid olla. Kuna Skandinaavia kohale ulatuv madalrõhkkond hoiab õhurõhuvälja pingelise, siis on lõuna – ja kagutuul ikka võrdlemisi tugev. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +4 kraadi, päeval +1 kuni +6 kraadi.

Kolmapäeva öö on kõrgrõhkkonna mõjul laialdaselt selge taeva ja sajuta, aga ikka tugeva lõuantuulega. Päeval laieneb madalrõhkkona sev üle Läänemere ja saju võimalus suureneb. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +4, päeval +1 kuni +6 kraadi.

Neljapäeval katab Eestit madalrõhkkonna lõunapoolne serv. Siin-seal võib tulla vihma ja lörts. Öö tuleb mõõduka edelatuulega, päeval pöördub tuul läände ja tugevneb. Õhutemperatuur on +1 kraadi +6, kohati võib 0 kraadi ümbrusse langeda.

Nädala lõpu poole saab mõjusamaks väike kõrgrõhuhari ja ilm on suurema sajuta. Öösel puhub tugev läänetuul, päeval pöördub edelasse ja nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel +1 kuni +4, päeval 0 kuni +5 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles