Linnas partide toitmine tekitab vastakaid arvamusi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pardid tulid Viru tänava lillekioskite ette süüa otsima.
Pardid tulid Viru tänava lillekioskite ette süüa otsima. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tallinna tänavatel inimestelt toidupalakesi ootavad pardid jagavad rahva kahte leeri – ühed leiavad, et linnud tuleks hävitada, teised aga pooldavad nende toitmist.

Suur pardikoloonia on tekkinud näiteks ühe Lasnamäe poe juurde, kus möödujad neid toidavad, vahendab Reporter.ee.

«See on korralagedus!» pahandas Lasnamäe elanik Dolores. «Inimestel on neist kahju ja toidavad neid. Seda ei tohi teha poe juures. Selle jäleduse tassivad inimesed ju oma trepikodadesse ja korteritesse.»

Samuti Lasnamäel elav Helve oli vastupidisel seisukohal. «Ilusad kenad linnukesed, mis seal ikka arvata,» ütles ta. «Ma arvan, et kui nad juba siin on, ikka peaks toitma – muidugi, külm aeg ju.»

Kolmas kohalik Aleksandr arvas sama. «Ma leian, et külma ilmaga tohib linde toita. Toideti aga ka soojade ilmadega ja nad ei lennanudki merele ise toitu otsima. Tagajärg on käes – nüüd nad siin laisklevadki!»

«Lasnamäe linnaosavalitsus on teadlik sellest probleemist,» kinnitas linnaosavanema asetäitja Tiia-Liis Jürgenson. «Inimesed annavad erinevaid signaale – osad on seda meelt, et linde tuleks toita, et nad on üks linnaruumi osa ja me peaksime nendega tegelema. Teised inimesed on jälle ääretult vastu ja leiavad, et nad tuleks siit kõrvaldada.»

Jürgenson lisas, et on päri loomakaitsja Heiki Valneriga – kuna linnalindude probleemi on tekitanud inimesed, lasub meil praegu vastutus ka neid toita, ütles ta.

«Selle probleemi juurde tuleks tagasi tulla kevadel,» arvas Jürgenson. Tema hinnangul oleks lahenduseks koostöö Eesti Loomakaitse Seltsiga, mille käigus informeeritaks inimesi, et suvel ei tohi linde toita ning see ennetaks ka talvise probleemi tekkimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles