Ilmasaidid lubavad pakase taandumist järgmise nädala lõpuks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalal näitab pakane oma tõelist palet.
Sel nädalal näitab pakane oma tõelist palet. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eri riikide ilmajaamad prognoosivad Eestile järgmiseks nädalaks veidi erinevaid õhutemperatuure, kuid üsna ühel meelel ollakse selles, et nädala lõpupoole annab pakane järele.

Vene ilmasait: pakane kestab järgmise neljapäevani

Venemaa ilmateenistus Gismeteo.ru lubab Tallinnas järgmiseks viieks päevaks 14-16 kraadist külma. Järgmise nädala neljapäevaks lubatakse juba -9 ja reedeks vaid kolm külmakraadi.

Võrus on samal ajal külma paar kraadi vähem kui kakskümmend pügalat, reedel-laupäeval on külma alla kümne kraadi ja märtsi esimesed päevad toovad juba mõned plusskraadid.

Pärnus kestab suur külm kuni kolmapäevani, mil temperatuur jääb päevaajal vahemikku 15-16 külmakraadi. Neljapäevaks prognoositakse üheksat külmakraadi, nädalavahetus toob aga kuni kolm plusskraadi.

Narvas on samal ajal -12 kuni -18 kraadi külma, nädala kolm viimast päeva tõstavad temperatuuri miinus üheksalt kraadilt nullini.

Rootslased lubavad leevendust järgmiseks laupäevaks

Rootslaste netileht Vader.hitta.se ennustab, et Tallinnas jääb päevane temperatuur kuni järgmise nädala laupäevani vahemikku 16-20 külmakraadi, kusjuures hommikuteks prognoositakse 23-24 kraadist külma. Leevendust toob laupäev, kui külma on 11 kraadi, pühapäeva on aga veelgi «soojem», tuues prognoosi kohaselt seitsmekraadise külma.

Sarnast ilma on saidi andmeil oodata ka Võrus, kus kuni laupäevani valitseb 15-18 kraadine külm ja hommikuti on miinuskraade 22-25.

Külmimaid hommikuid (23-27 miinuskraadi) lubatakse Narvale, päevane temperatuur jääb laupäevani vahemikku 15-20 külmakraadi.

Kargeid hommikuid (-22 kuni -24 kraadi) toovad lähemad seitse päeva ka Pärnus. Päeval jääb õhutemperatuur vahemikku -16 kuni -19 kraadi. Alates laupäevast külm taltub ning päevane temperatuur ei lange enam alla kümne kraadi.

Jäised hommikud

USA ilmasait Wunderground prognoosib, et Tallinnas on järgneva viie päeva jooksul pärastlõunati oodata -14 kuni -18 kraadist õhutemperatuuri. Homme ja ülehomme lubab Wunderground hommikul kella kaheksa ajal pealinnas 26-kraadist külma.

Pärnus on samal ajal 14-19, hommikuti 16-25 kraadi külma. Narvas lubab USA ilmateenistus homme hommikuks 27-kraadist külma, kuue päeva pärastlõunased temperatuurid on aga 14-21 kraadi. Võru elanikke ootab järgmise nädala jooksul päevasel ajal 14-17 kraadine külm.

Brittide BBC Weather lubab Tallinnas järgmiseks neljaks päevaks -15 kuni -20 kraadist külma, uue nädala esimesed päevad on selle nädala lõpust külmemad. Ka Pärnus langeb temperatuur laupäevaselt -15 kraadilt teisipäevaks -20 kraadile.

20-kraadine külm taandub uue nädala edenedes

Norra ilmavaatlejate andmetele tuginev Ilmajaam.ee ennustab Tallinna järgmiseks seitsmeks päevaks -22 kuni -16 kraadist külma, kusjuures pakane tõmbub nädala edenedes tagasi.

Narvas on samal ajal -14 kuni -25 külmakraadi, kõige tugevamat pakast on oodata algaval nädalavahetusel, alates esmaspäevast pole päevaajal enam üle 17-kraadist pakast oodata.

Pärnus lubavad norrakad -16 kuni -21 kraadist külma, mis samuti nädala edenedes leeveneb. Võru elanikke ootab samal ajal «vaid» -13 kuni -19 kraadine külm ning ka siin jäävad krõbedaimad miinuskraadid selle nädala lõppu.

EMHI: ööd toovad kuni 35 külmakraadi

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut (EMHI) teatab järgnevat seitset päeva iseloomustades, et pakane püsib ning ööl vastu laupäeva, pühapäeva ja esmaspäeva on mitmel pool oodata -30 kuni -35 kraadist külma.

Laupäeva päeval on õhutemperatuur -12 kuni -19, Kirde-Eestis -21 kraadi ringis. Pühapäeval ja esmaspäeval on õhutemperatuur -26 kuni -32, kohati -35, saartel -20 kuni -25 kraadi. Järgneval kolmel päeval peaks õhutemperatuur jääma vahemikku -15 kuni -21 kraadi. Neljapäeval on külma -14 kuni -19 kraadi.

Avaldage arvamust: kust vaatate ilmainfot teie ja kus on teie arvates täpseimad prognoosid?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles