Tuulevaikus suurendas haisukaebuste arvu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebameeldiv hais sunnib nina kinni hoidma.
Ebameeldiv hais sunnib nina kinni hoidma. Foto: Corbis / Scanpix

Tuulevaikne ilm tõi keskkonnainspektsioonile tavapärasest enam kõnesid õues valitsenud kummaliste haisude kohta.

Nii näiteks kurtis Tallinnas Kristiine linnaosa elanik, et hommikune tuulutamine andis tulemuseks hoopis solgihaisuse magamistoa.

Keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul ütles, et täna öösel ja hommikul teatati inspektsioonile tavapärasest rohkem kummalistest lõhnadest – kokku saabus 7 teadet üle Eesti, peamiselt Tallinnast. Paar kõnet tuli ka Ida-Virumaalt Kohtla-Järvelt ja Toila vallast.

«Kirjeldused on erinevad. Tallinnast Meriväljalt on teatatud bensiinihaisust, Mustamäel ja Nõmmel on arvatud olevat ammoniaagi hais, Tartu maantee kandis on kirjeldatud midagi kui vääveldioksiidi haisu. Kohtla-Järvel öeldi lihtsalt, et on tugev hais ja Toila vallas prügimäe hais,» loetles Tuul.

Tuule sõnul inspektsioon küll ise õhuseiret ei tee, aga vaadates Tallinnas asuvate seirejaamade andmeid, on näitajad normi piires.

Haisude põhjuseks tuleb aga pidada ilmastikku. «Külma ja vaikse ilma korral jäävad õhukihid nii-öelda seisma ja kõik, mis õhus on, jääb samuti pikaks ajaks ühele kohale püsima. Eriti esineb seda öösel ja varastel hommikutundidel, kui on tuulevaikus,» selgitas pressiesindaja.

«EMHI kodulehelt oli näha, et Tallinnas valitseski täna öösel ja hommikul täielik tuulevaikus. Sama probleemi esineb ka suvel kuumade ilmadega,» lisas Tuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles