Üle Eesti liigub lumesadu, teed on kohati libedad ja nähtavus piiratud

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu.
Lumesadu. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Täna liigub üle Eesti lumesadu, nähtavus on sajus piiratud ja teeolud kohati libedad, hoiatas teeilmakeskus.

Maanteeinfokeskuse teatel on sõiduolud Lõuna-Eestis ja Ida-Virus lumesaju tõttu muutlikud ning teedel tuleb arvestada lumiste ja libedate lõikudega. Ilmaprognooside kohaselt võib õhtul lumesaju ja tuisu tõttu nähtavus piiratud olla.

Teeilmakeskus avaldas ka kaardi, millel on märgitud kõik kohad, kus parajasti lund sajab või tuiskab.

Allikas: teeilmakeskus
Allikas: teeilmakeskus Foto: Teeilmakeskus

Ilmateenistuse lumekaardi andmed näitavad, et täna hommikul oli kõige paksem lumevaip Saaremaal, kus Uue-Lõve jaamas mõõdeti lumepaksuseks 26 sentimeetrit. Samuti oli lumine Ida-Virumaal Triikojas ja Lääne-Virumaal Tudu alevikus, kus oli maha sadanud 21 sentimeetrit lund.

Täna liikus üle Eesti lõunast põhja madalrõhulohk, mis toob rohkelt lumelisa. Enam sajab lund Eesti idapoolses osas, läänes on sadu hõredam. Tuisusemaks võib kujuneda päev põhjarannikul, kus ida- ja kirdetuule puhangud ulatuvad 15 m/s. Õhutemperatuur püsib miinuspoolel.

Ööl vastu homset sajab vähest lund, õhutemperatuur võib langeda kuni 14 miinuskraadini. Külmale hommikule järgneb talvine päev pilve vahelt piiluva päikesega, kohati ka kerge lumesajuga ning mõõduka põhja- ja loodetuulega. Õhutemperatuur on 0 kuni –6 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles