Piirivalve manitseb merejääl jalutajaid ettevaatlikkusele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalastajad merejääl.
Kalastajad merejääl. Foto: Henn Soodla

Piirivalve paneb päikesepaistelise ilmaga merejääle jalutama minevatele inimestele südamele, et laevateede läheduses kõndimine on vaatamata pakasele eluohtlik.

«Pakaseliselt selgete ilmadega merejääle jalutama, linde toitma või laevu vaatama minevad inimesed ei mõista sageli, millised ohud võivad laevateede läheduses
varitseda,» ütles politsei- ja piirivalveameti (PPA) Põhja prefektuuri piirivalvekapten Rene Hartõkainen pressiesindaja teatel.

«Kuigi praeguste jääoludega pole merejääl kõndimine keelatud, on laevateede läheduses jalutamine ohtlik külmakraadidest hoolimata, kuna sealne jää võib liikuda ja puruneda,» lisas ta.

Hartõkainen selgitas, et õnnetuse korral võib laevateel läbi merejää vajunud inimese päästmine osutuda väga keeruliseks. «Laevateede läheduses on jääkuhjatised, mis piiriavad nähtavust päästjatel ning hättasattunuid on pahatihti võimalik leida vaid helikopteriga otsides. Äärmiselt madala veetemperatuuri tõttu võib aga siis juba olla hilja,» vihjas piirivalvur laevateede läheduses kõndimise võimalikele kurbadele tagajärgedele. Eriti suur oht varitseb Hartõkaineni sõnul tiheda laevaliiklusega Tallinna ja Kopli lahel.

Merejääle minnes peaks inimene kindlasti olema soojalt riides, võtma kaasa laetud mobiiltelefoni ja teavitama jääleminekust kedagi oma lähedastest. Soovitame ka lastevanematel rääkida lastele merejääl liikumisega kaasnevatest ohtudest ning manitseda neid ettevaatlikkusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles