Alanud nädal toob kuni 32 külmakraadi

Kadri Ratt
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talv Virumaal.
Talv Virumaal. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) andmeil toob käesolev nädal käreda pakase ning õhutemperatuur võib nädala teises pooles langeda kuni 32 miinuskraadini.

Nädala esimeses pooles jääb temperatuur valdavalt -15 ja -25 kraadi vahele, kohati langeb ka -30 kraadini.

Täna on vähese ja vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub põhja- ja kirdetuul 3-8 m/s ning õhutemperatuur jääb enamasti -11..-18 kraadi vahele. Öösel tuleb külma 16..20, Lõuna-Eestis kuni 26 kraadi.

Teisipäevast kolmapäevani püsib kõrgrõhuala südamik Põhja-Skandinaavia ja Soome kohal ning selle äärealal kannab põhja- ja kirdevool ka meile arktilist õhku. Puhub kirde- ja põhjatuul, mis süvendab külmatunnet. Õhutemperatuur langeb kuni -24 kraadini, kohati ka kuni -30 kraadini.

Neljapäevast esmaspäevani tekib arktilises õhus uus kõrgrõhukese Skandinaavia kohal ja kirdetuul võib ajuti veidi tugevneda. Minimaalne õhutemperatuur on -24...-30, kohati isegi kuni -32 kraadi.

Käesoleva talve seni kõige külmem ilm oli 16. jaanuaril, kui Jõgeval mõõdeti 26,3 kraadi külma. Eesti kõigi aegade külmarekord pärineb 17. jaanuarist 1940, kui Jõgeval langes õhutemperatuur 43,5 külmakraadini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles