Eestlased võitsid Leedu linnuvõistluse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindude ränne.
Lindude ränne. Foto: Erik Prozes

Laupäeval korraldati Leedus suur rahvusvaheline linnuvaatlusvõistlus Birdwatching Rally Curonian Lagoon, millest võttis osa 120 huvilist kaheksast riigist. Kellele ootamatult, kellele kardetult võitis võistluse Eesti võistkond.

Võistkonna liige ja Eesti linnuharulduste komisjoni esimees Margus Ots märkis, et võit oli väga napp. Teisele kohale tulnud Leedu võistkonda võideti kõigest ühe linnuliigiga.  Estbirdingu võistkond, kuhu kuulusid Margus Ots, Uku Paal, Peeter Raudsepp ja lätlane Andris Klepers, loendas 112 linnuliiki. Järgnesid leedulased 111 ja Läti võistkond 105 liigiga. Kokku leidsid 26 võistkonda üles 148 linnuliiki.

Võistlusala oli Klaipeda maakonnas kogu rannikuala Nemunase jõe deltast Palangani välja. Kui Eestis on lindude sügisränne juba üsna vaikseks jäänud, siis Leedus on see täies hoos. «Kõik põõsad olid pöialpoisse ja tihaseid täis,» kirjeldas Ots.

Põnevaim kohatud liik oli siberi raat. Seda Euroopas üliharuldast lindu kohati esimest korda Eestis äsja, 14. oktoobril Ruhnu saarel. Leedu linnuvaatlusvõistlus on pikkade traditsioonidega ja seda korraldati juba 17. korda.

Sama Eesti võiskond on ainus, kes on nüüd võitnud rahvusvahelise linnuvaatlusvõistluse nii Eestis, Lätis kui Leedus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles