Külm ja kloriidinappus libestab kohati teid

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Varahommikul enne kella 6 olid põhi- ja suuremad tugimaanteed enamuses puhtad või puhaste sõidujälgedega, kuid külma ilma ja kloriidide vähese mõju tõttu lõiguti libedad.

Sõidujälgede vahel on kinnisõidetud lund ja jääkonarusi, teatas maanteeinfokeskus. Teedel oli ka lendlevat lund ja paiguti äärtes väheseid tuisuvaalusid. Kõrvalmaanteedel on lumisemaid, ebatasaseid ja kitsaid kohti ning libedust.

Ilm oli vahelduva pilvisusega, Põhja- ja Kagu-Eestis sadas paiguti lund, ning oli mõõdukas pinnatuisk. Nähtavus oli valdavalt hea, teepinna temperatuurid jäid 9 ja 17 külmakraadi vahele.

Täna toimub Otepää – Kääriku- Puka- Palupera- Elva piirkonnas Tartu maratoni avatud raja- ja naistesõit.

Korraldajad ootavad tähelepanu ja mõistvat suhtumist kõikidesse suusatajate liikumisest tingitud takistustesse. Suusaraja ja maanteede ristumistel on kiirus piiratud 30 km/h ja vajadusel reguleerijad peatavad lühiajaliselt liikluse.

Järva maakonnas toimub täna kella 9 ja 16 vahel admiral Johan Pitka mälestusmatk marsruudil Jalgsema – Järva-Jaani – Peetri, mööda Jalalõpe-Rava, Tartu-Jõgeva-Aravete ja Peetri-Järva-Jaani maanteid. Maanteeinfokeskus kutsub üles tähelepanelikkusele ja ettevaatlikkusele matkajatest möödumisel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles