Uuel nädalal võib tulla kuni -30 kraadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine Viljandi.
Talvine Viljandi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui tänane päev ja öö kulgevad veel lumesaju ja tugeva tuisu tähe all, siis nädalavahetusl hakkab ilm selginema ning läheb tunduvalt külmemaks, temperatuur võib järgmise nädala lõpus langeda isegi 30 miinuskraadini.

Tsükloni kese liigub üle Läänemere ja Läti-Leedu ning seejärel Valgevene kohale ning lumesajutsoon taganeb tsükloni eemaldudes õhtu poole alates Põhja-Eestist, selgub EMHI nädalaprognoosist.

Täna päeva jooksul lisandub saartel, Lääne- , Kesk- ja Lõuna-Eestis lund kuni 7 cm ja tuiskab. Kirdetuule kiirus ulatub sisemaal 8- 13, rannikul 18-20 meetrini sekundis.

Homme kaugeneb tsüklon üle Valgevene kagu poole, kuid selle järel liigub veel üks madalrõhulohk üle Eesti põhjast lõunasse. Puhub tugev põhjakaarte tuul ja sajab vähest lund, kõikjal on pinnatuisku. Külma on öösel ja hommikul 11-18, päeval 8-13 kraadi.

Pühapäeval tugevneb arktilises õhus tekkinud uus kõrgrõhuala Põhja-Skandinaavia ja Soome kohal ning laieneb ka lõuna poole. Rannikul võib veel kerget lund sadada, Virumaal võib jätkuda pinnatuisk. Külma on öösel ja hommikul 12-18, päeval 8-14 kraadi.

Esmaspäeval külm kõrgrõhuala püsib ja kirdetuul nõrgeneb. Külma on öösel ja hommikul
16-22, päeval on 10-16 kraadi.

Teisipäeval ja kolmapäeval on vaikse tuulega ja vähese pilvisusega kõrgrõhuala ilm. Külmakraadid langevad öösel ja hommikul 18-24, kohati -26ni.

Ka neljapäeval-reedel valitseb meil vaikse tuulega pakaseline ilm. Külma on öösel ja hommikul 21-27, päeval 10-18 kraadi. Pole välistatud, et üksikutes kohtades langeb miinimumtemperatuur -30 lähedale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles