Algav nädal tõotab tulla sajuta, ka tuul nõrgeneb

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisvärvides mõisapark.
Sügisvärvides mõisapark. Foto: Mihkel Maripuu

Algaval nädalal muutub ilm küll sügisele tavapäraselt jahedamaks, kuid on suurema sajuta, ka ei kimbuta nii tugevad tuuled.

Madalrõhkkonna surve väheneb ja Põhja-Euroopat kattev kõrgrõhkkond laiendab teisipäevaks (11.10.) servaga üle Läänemere ümbruse. Meil on homme ilm sajuta. Tuul nõrgeneb ja puhub idakaarest 5-10, saartel veel puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +5, rannikul kuni +8, päeval 6 kuni 9 kraadi.

Kolmapäeval (12.10.) tuleb kõrgrõhkkond meile lähemale ja püsib ka neljapäeval (13.10.) Eesti kohal. Ilm on sajuta. Kolmapäeval on taevas selgem, neljapäeval võib taevas madala pilvekihiga kattuda. Tuul on võrdlemisi nõrk, puhub idakaarest, neljapäeval põhjakaarest. Õhutemperatuur on öösiti -2 kuni +3, rannikul kuni +7, päeval 5 kuni 9 kraadi.

Reedel (14.10.) püsib suurem ülekaal kõrgrõhkkonnal. Öö on sajuta ja vaikne. Õhutemperatuur on 0 kuni +5, rannikul kuni +7 kraadi. Päev on samuti sajuta, aga madalrõhkkonna surve suurenemisel muutub idakaare tuul tuntavamaks. Õhutemperatuur on 6 kuni 9 kraadi.

Laupäeval (15.10.) koondub madalrõhkkond Põhjamere äärde ja laieneb servaga üle Läänemere. Idakaare tuul võib tugevneda. Ilm püsib olulise sajuta. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +3, rannikul kuni +7, päeval 6 kuni 9 kraadi.

Pühapäev (16.10.) tuleb madal- ja kõrgrõhkkonna piirimail tuuline, aga suurema sajuta. Küll aga võib rannikualadel siin-seal veidi vihma sadada. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +3, rannikul kuni +7, päeval 5 kuni 9 kraadi.

Esmaspäevane (17.10.) ilm sõltub sellest, kumb rõhkkond ülekaalu saavutab. Madalrõhkkonna mõjusfääri tugevnemisel tiheneb pilvisus, saju tõenäosus suureneb ja ilm on tuuline ning valdavalt väikestes plusskraadides. Kõrgrõhkkonna tugevnemisel aga jääb saju võimalus alla 25 protsendi, tuul vaibub ja õhutemperatuur langeb öösel alla 0 kraadi, päeval tõuseb veidi üle 5 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles