Ilmateenistus hoiatab: õhtupoolikul tõuseb torm, tuul puhub kuni 24 m/s (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormituuled merel.
Tormituuled merel. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Ilmateenistus hoiatab, et täna õhtupoolikul tugevneb kirdetuul taas tormiks ja ka sajuhoogude võimalus suureneb.

Kui varahommikul andis ilmateenistus esimese astme hoiatuse viiele maakonnale, siis nüüd kehtib see juba seitsme maakonna kohta: Hiiumaa, Saaremaa, Läänemaa, Pärnumaa, Harjumaa, Ida-Virumaa ja Lääne-Virumaa.

Kirdetuul tugevneb täna õhtupoolikul pea kõikjal Eestis kuni 23 m/s. Soome lahe ida- ja lääneosas ja Läänemere põhjaosas tugevnevad tuuleiilid kuni 24 m/s. 

Pärnumaal ja Väinamerel tugevneb tuul kuni 20 m/s.

Õhtupoolikul langeb veetase Väinamerel uuesti 50-60 cm keskmisest madalamale. TS Laevad on ka hoiatanud, et kuna ilmateade midagi head ei tõota, tuleb inimestel arvestada reiside tühistamisega Saaremaa ja Hiiumaa liinil, mis omakorda toob kaasa pikad järjekorrad sadamates.

Eesti jääb Skandinaavia kohal püsiva külma kõrgrõhuala ja Valgevenest läheneva madalrõhkkonna piirile. Kui ööl vastu tänast oli selgem ja sajuta ning lühiajaliselt veidi nõrgema tuulega, siis täna päeval muutub lõunapoolne madalrõhkkond taas ägedamaks ja survestab kõrgrõhkkonda. 

Ilm on pilves selgimistega ja kohati sajab vihma. Puhub kirdetuul 8–15, saartel ja rannikul puhanguti 20, õhtul kuni 23 m/s. Õhutemperatuur on 8-11 kraadi.

Laupäeval piitsutavad vihmahood Eestit juba laiemalt ja tormituul hoiab endiselt ilma kõledana. Kirdetuul on tugev, puhangud ulatuvad ikka 15, rannikualadel 20, Soome ja Liivi lahe ääres kuni 23 m/s. Õhutemperatuur on päeval 6-10 kraadi.

Pühapäeva öösel sajupilved eemalduvad ning kirde- ja idatuul veidi nõrgeneb. Päeval kõrgrõhkkonna mõju suureneb ja ilm on enamasti sajuta ning selgema taevaga. Puhub kirde- ja idatuul puhanguti 13, rannikul 15, Soome lahel kuni 18 m/s. 

Esmaspäeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ja ilm on sajuta. Kirde- ja idatuul on veel tuntav. Õhutemperatuur on päeval 7 kuni 10 kraadi. Teisipäev tuleb praeguse prognoosi järgi mõõduka idakaare tuulega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles