Linnuvaatlejad nägid Sõrves haruldast lindu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suuränn.
Suuränn. Foto: Corbis / Scanpix

Rahvusvaheliste linnuvaatluspäevade Birdwatchi raames vaadeldi laupäeval Sõrves haruldast suuränni.

Atlandi ookeani põhjaosas levinud suuränni vaadeldi Eestis teist korda, varem on teda nähtud 2004. aastal Noarootsis, kirjutab Meie Maa.


Linnuvaatluspäevade raames vaatlesid ornitoloogid teistest haruldastest lindudest veel roosa-kuldnokka ja karbuskajakat.

Kõige rohkem oli rändamas kaure, aule ja tõmmuvaeraid.

«Täna oli näha üht suitsupääsukest, kuid oktoobris on pääsukese nägemine tavaline nähtus,» selgitas Mati Martinson pääsukeste viibimist Eestis sedavõrd hilisel ajal.

Suuränn on avamere lind, kes viibib maismaal peamiselt ainult pesitsushooajal, kirjutab portaal loodusõpe.  Euroopas pesitseb Šotimaal, Fääri saartel ja Islandil. Levima on hakanud ka Põhja-Norrasse. Talvitub Põhja-Atlandilt kuni Aafrika rannikuni. Suuränn ei piirdu teistelt liikidelt ainult saagi äravõtmisega, vaid tarvitab neid tervenisti oma toiduks. Ta suudab kergesti tappa iga kuni keskmise kajaka mõõtu linnu, kuid räägitakse  juhtumitest, kus ta jõud on üle käinud isegi hanest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles