Linnuvaatlusel kohati haruldast suurpiiritajat

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurpiiritaja
Suurpiiritaja Foto: Wikipeda / Internet.

Sel nädalavahetusel toimunud linnuvaatluse Birdwatch 2008 käigus kohati Kesk-ja Lõuna-Euroopas levinud suurpiiritajat, kellest võib saada uus Eesti linnuliik.


Käesoleval nädalavahetusel toimunud linnuvaatlus kujunes ilmselt viimaste aastate kõige osavõturohkemaks, millele aitas kindlasti kaasa ka hea ilm.

Pühapäeva pärastlõunaks oli EOÜ-le laekunud 20 vaatlusnimekirja, mille koostamises osales üle 170 inimese. Loodushuvilised loendasid kahe päeva jooksul üle 140 000 linnu 143-st liigist.

Lõplikud tulemused vaaldedud lindude hulga ja osavõtjate arvu kohta tehakse oktoobri lõpus, kui EOÜ-sse on laekunud viimased nimekirjad. Tavapäraselt osaleb Birdwatchil paarisaja inimese ringis, kuid paljud vaatlusnimekirjad saadetakse ära alles oktoobri lõpuks.

Kolmeks kõige arvukamaks linnuliigiks osutusid valgepõsk-lagle (50 000 isendit), kuldnokk (5800) ning kiivitaja (5250).

Lisaks neile vaatlusele vajavad Linnuharulduste Komisjoni heakskiitu veel suuränni (teine vaatlus Eestis), niidu-kaelustäksi, mustpea-kajaka ning punanokk-vardi kohtamised. Põnevamatest vaatlustest väärib esiletõstmist kümnete hõbehaigrute, mitmete väikepüttide ning rabapistrike kohtamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles