Homne päev tuleb veel päikeseline, nädala teises pooles võib ilm tormiseks kiskuda

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme on päikeseline.
Homme on päikeseline. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt on homme päeval sarnaselt tänasele ilus päikeseline sügisilm, nädala teises pooles võivad aga Eestisse jõuda sajuhood koos tugevate tuuleiilidega.

Teisipäeva öösel ulatub üle Eesti kõrgrõhuvöönd ning ilm on sajuta ja vaikne. Õhutemperatuur on 6 kuni 9, pilvisema taeva all ja rannikul kuni 13, sisemaal selgema taeva all võib temperatuur maapinnal null kraadi lähedale langeda. Päeval kõrgrõhuvöönd eemaldub ja ilm püsib veel suurema sajuta, ehkki üksikutes kohtades on nõrga vihma võimalus. Päeval puhub peamiselt läänekaare tuul 2-7, õhtul tugevneb saartel edelatuul kuni 9 m/s. Õhutemperatuur on 14 kuni 17 kraadi.

Kolmapäeval suundub madalrõhkkond piki Norra rannikut edasi kirdesse ja selle lohk liigub Eesti kohale. Öö on veel valdavalt sajuta, hommikul jõuavad saartele vihmapilved. Päeval liigub tihe sajuala edasi mandrile, õhtul jõuab Peipsi äärde. Edela- ja lõunatuul tugevneb, sisemaal on päeval puhanguid 12, Lääne-Eestis kuni 15, saartel ja rannikul 20 m/s. Õhtu poole pöördub tuul edelasse ja nõrgeneb 5-12 m/s. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 12, rannikul võib veel paar-kolm kraadi kõrgem olla, päeval on sooja 13 kuni 15 kraadi.

Lõõtsub tugev edelatuul

Neljapäeva öösel madalrõhulohk ühes tihedama sajuga eemaldub ja pärast keskööd on saju võimalus väiksem. Puhub edelatuul 5-10 m/s. Õhutemperatuur on 7 kuni 11, rannikul kuni 14 kraadi. Päeval tuleb sooja 14-16 kraadi. Pärastlõunal jõuab Eestisse vihm ja tugevneb edelatuul. Õhtul on sisemaal puhanguid kuni 17, rannikul 20 m/s, Läänemere ja Liivi lahe ääres 23 m/s.

Reedel püsib madalrõhkkond aktiivsena ja suundub Botnia lahe rannikult edasi Lapimaa poole ning selle lõunaservas on Eesti ilm vihmahoogudega. Lõõtsub väga tugev edelatuul, puhanguid on sisemaal kuni 18, rannikul 20, saartel Soome ja Liivi lahel 23 m/s. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 13, rannikul kuni 15. Päeval tuleb sooja 13 kuni 16 kraadi.

Laupäeval kaugeneb madalrõhkkond Skandinaavia põhjatipu taha. Öösel on selle mõju veel tugev - edelatuul ulatub ikka puhanguti 15, rannikul 20 m/s, pärast keskööd annab tuul veidi järele, aga rahuneb alles päeva jooksul. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 12, päeval 13 kuni 15 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles