Suviselt soojad ilmad jätkuvad (2)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päevitajad Pirita rannas
Päevitajad Pirita rannas Foto: Viktor Burkivski

Ilmateenistuse nädalaprognoosi kohaselt toob alanud nädal suviselt soojad ilmad, õhusooja tuleb nädala lõpus kuni 25 kraadi. Ent siin-seal on jätkuvalt oodata ka vihmahooge ning välistatud pole äike.

Teisipäeval laieneb Kesk-Euroopa kohalt kõrgrõhkkonna serv Läänemere poole ja väike madalrõhkkond eemaldub piki Botnia lahte põhja poole. Selle serv riivab Eestit. Hoovihma sajab öösel enamasti Ida-Eestis, seejuures Kagu-Eestis võib tugevaid sajuhooge olla. Päeval on hoovihma võimalus kõikjal suur ning pole välistatud ka äike. Puhub läänekaare tuul 1-6, päeval kuni 8 m/s. Õhutemperatuur on öösel 12 kuni 16, päeval 18 kuni 22 kraadi.

Kolmapäeval suureneb kõrgrõhkkonna mõju ja vihmahooge on vaid päeval ja üksikuid. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15 ja päeval 19 kuni 22 kraadi.

Neljapäeval ulatub kõrgrõhuala serv napilt Eestini, üle Skandinaavia liigub aga Soome poole madalrõhulohk ja päeval on taas hoovihma võimalus suurem ning seda eelkõige Eesti põhjapoolses osas. Läänekaare tuul muutub tuntavamaks. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, rannikul jääb 15 kraadi ümbrusse, päeval tuleb sooja 19 kuni 23 kraadi.

Reedel on kõrgrõhkkonna mõju tugevam. Hoovihma sajab kohati ja ikka on tõenäosus suurem Põhja-Eestis. Tuul on öösel nõrk ja läänekaarest, päeva peale tugevneb edela- ja lõunatuul. Õhutemperatuur on öösel 12 kuni 16, päeval 20 kuni 25 kraadi.

Laupäeval liigub üle Skandinaavia ja Botnia lahe aktiivne madalrõhkkond, laieneb jõuliselt servaga Läänemere äärde ning võib edelatuule väga tugevaks tõsta. Tänastel andmetel on sisemaal puhanguid 15, rannikul kuni 20 m/s. Tihedam sajutsoon kandub esialgsetel andmetel meist põhja poole ning sajuhooge on vaid laiguti ning uuesti suurema võimalusega Eesti põhjapoolses osas. Õhutemperatuur on öösel 13 kuni 18, päeval 18 kuni 22, Kagu-Eestis tõuseb 25 kraadi ümbrusse.

Pühapäeval kaugeneb madalrõhkkond Venemaa põhjaaladele ning tuul järk-järgult nõrgeneb, vaid Soome lahe ääres võib öösel veel väga tugevaid läänetuule puhanguid olla. Kohatiste vihmahoogude võimalus on suurem ikka Põhja-Eestis. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 13, rannikul kuni 17, päeval 18 kuni 23 kraadi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles