Maanteeamet hindab rasketest teeoludest teavitust heaks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvised teehooldustööd.
Talvised teehooldustööd. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Maanteeamet hindab heaks sel nädalavahetusel avalikkuseni jõudnud teavitustööd rasketest teeoludest.

«Meediakajastusi jälgides võib öelda, et teavitus saabuvast muutlikust ilmast ja sellega kaasnevatest teeolude halvenemisest oli hea, infot edastasid raadiouudised, online-väljaanded ja televisioon,» rääkis maanteeameti hooldeosakonna juhataja Rain Hallimäe Postimees.ee. 

Laupäeva öösel vastu pühapäeva tugevnes tuul ja mitmel pool hakkas tuiskama. Õhuniiskuse suurenemise tõttu suurenes kõikjal libeduse tekke oht. Tuisupiirkondades Lõuna- ja Kesk-Eestis oli väiksematel maanteedel läbisõit raskendatud, esines ka kinnituisanud teelõike.

«Alates laupäeva lõunast soovitas maanteeinfokeskus enda poolt väljastatud pressiteadetes liiklejatele, et nad kaaluksid enne väljasõitu sõitmise vajadust väiksematele teedele ning kaaluksid ka marsruudi valikut,» selgitas Hallimäe.

Laupäeva pärastlõunal laienes pinnatuisk üle Eesti ja raskesti läbitavaid või läbimatuid teelõike esines suuremal või vähemal määral üle Eesti. Tuul hakkas vaibuma alles pühapäeva õhtul.

«Tavalisel talvepäeval edastab maanteeinfokeskus teateid kaks korda päevas, varahommikul ja pärastlõunal. Info kogutakse meie lepingupartneritelt – teehooldajatelt, teeilmajaamadest ja –kaameratest. Infot edastavad ka liiklejad, politsei ja päästeasutused. Möödunud nädalavahetuse muutlike sõiduolude puhul saadeti maanteeinfokeskuse poolt välja 8 pressiteadet,» resümeeris Rain Hallimäe.

«Infot edastati rohkem kui tavapäraselt. Küsimus ongi selles, et olukord teedel muutub väga kiiresti ning igast liiklust häirivast tuisuvaalust ei teavitata. Üldiseid hoiatusi teedel esinevate tuisuvaalude ja kinnituiskamiste kohta korrati pidevalt,» kinnitas maanteeameti hooldeosakonna juhataja.

Hallimäe andis nädalavahetuse teavitustööle hea hinnangu. «Lisaks meediale edastatud teadetele, andis infokeskus raadiotele kaks intervjuud. Maanteeinfokeskusesse helistajad said oma küsimustele enamasti vastused.»

Postimees.ee sai eile mitmeid signaale ja vihjeid sellest, et pühapäevaste raskete teeolude kohta käinud teavitustöö oli puudulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles