Tuuliselt alanud nädal kisub tormiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuisune maantee
Tuisune maantee Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Põhja-Atlandil tekivad erakordselt ägedad tsüklonid, mille osatsüklonid kanduvad üle Skandinaavia. Seetõttu on nädala algus tuuline, kuid nädala lõpul võib Eesti rannikut ohustada pikalt kestev edela-läänetorm.

Lisaks tekitab külma ja sula kiire vaheldumine libedust, hoiatab Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut nädalaprognoosis.

Homme saabub meile järgmise tsükloni lohk õhtul uute sadudega. Aeg-ajalt sajab lund ja lörtsi, on jäiteoht. Puhub võrdlemisi tugev läänekaare tuul ja õhutemperatuur on -2...+2 kraadi.

Lörtsi ja vihma sajab ka kolmapäeval ning neljapäeval ning puhub tugev läänekaarte tuul. Õhutemperatuur on öösel -5...+1, päeval -1...+2 kraadi. Samuti toob järgmine Skandinaavial tekkiv osatsüklon reedekski saju ja edelatuule tugevnemise. Õhutemperatuur on 0...-4 kraadi.

Laupäeval võib aga ohtliku ilma tuua järgmine, kas Põhjamerel või Skagerrakil tekkiv osatsüklon. Kui tsükloni kese möödub Eestist põhjapoolsemat teed üle Ahvenamaa, haarab edelatorm kogu Eesti ranniku. Kui kese läheb lõunapoolsemat teed üle Eesti, jääb tugevam tuul Läti ja Leedu vetesse.

Nädalavahetusel sajab lund, lörtsi ja vihma, ida pool tuiskab. Õhutemperatuur on vahemikus -3..+2 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles