Maanteeinfo: Kesk-ja Lõuna-Eesti teed on raskesti läbitavad!

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Maanteeinfokeskus annab teada, et Kesk- ja Lõuna-Eesti teed on pinnatuisu tõttu raskesti läbitavad. Eriti ettevaatlik tuleb liiklemisel olla nii Viljandi-, Jõgeva-, Tartu-, Lääne-Viru kui ka Ida-Viru maakonna teedel.

«Sahk võib sõita kogu aeg, aga pinnatuisk on nii tugev ja uus lumi tuleb peale,» märkis Postimees.ee’le maanteeinfokeskuse töötaja. Ta nentis, et kuigi eelkõige on probleeme kõrvalteedega, tuleb ettevaatlik olla ka suurtel maanteedel.

«Ka põhi- ja suurematel tugimaanteedel oli lagedatel teeosadel tuisuvaaludest kitsenenud, kinnisõidetud lumega libedaid ja lumiseid ning mõnevõrra raskemini läbitavaid teelõike.» Ta soovitas ettevaatlik olla ka tiheda liiklusvooga Tallinna-Tartu maanteel, mis on libe ja tuisuvaaludes.

Mitmeid teateid on maanteeinfokeskusele tulnud Viljandi maakonnast, kus autod on lumme kinni jäänud.

Suuremal või vähemal määral on väiksematel maanteedel raskesti läbitavaid või läbimatuid teelõike peaaegu kõigis maakondades. Sõiduolud olid normaliseerumas Lääne-Eestis ja saartel.

Nähtavus on tuisus piiratud, teepinna temperatuurid on  –1 kuni -3 kraadi. Prognoosi kohaselt tuisk õhtupoole vaibub.

Maanteeinfokeskus soovitab vältida sõite väiksematele teedele ning enne väljasõitu valida marsruuti ja koguda teavet teeolude kohta sihtkohta jõudmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles