Ilm on jahe ja sajune ka uuel nädalal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tugev vihmasadu.
Tugev vihmasadu. Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel ja järgmisel nädalal teeb ilma laupäeval Skandinaaviast Põhjalahele jõudev madalrõhkkond, mis pühapäeval nõrgenenuna Eesti kohale liigub. Esmaspäeval haarab selle oma rüppe piki Venemaa lääneosa põhja suunas liikuv aktiivsem madalrõhkkond ja nii moodustub teisipäevaks Karjala kohal väheliikuv madalrõhkkond, mille edelaserv katab Eesti koos vihmapilvedega.

Homme on ilm valdavalt pilves ja saartelt hommikul alanud vihmasadu liigub üle Eesti. Hõredamalt on sajuhooge Kagu-Eestis ja õhtu poole lääne poolt alates pilvisus hõreneb ja sajuhood harveneva. Puhub lõuna- ja edelatuul 7-12, puhanguti 15, rannikul ennelõunal kuni 17 m/s. Sooja on maksimaalselt 16 kuni 19 kraadi, sajupilvede all 13 kraadi ringis.

Pühapäeval sajab nii öösel kui ka päeval aeg-ajalt vihma. Tuul puhub öösel lõunast ja edelast, päeval edelast ja läänest 4-10 m/s. Õhutemperatuur on öösel 12 kuni 16, päeval 16 kuni 19 kraadi, sajuhoo all langeb paar kraadi madalamale.

Esmaspäeva öö on veidi kuivem ja siis langeb õhutemperatuur sisemaal kohati 10 kraadist madalamale. Päeval on sooja 16 kuni 19 kraadi, kuid pilvise taeva ja sajupilvede all ning «tänu» tugevnevale põhjatuule (7-12, rannikul puhanguti 17 m/s) tundub väljas üsna jahe. Külm põhja- ja loodetuul puhub veel ka teisipäeval ja mitmel pool sajab hoovihma, sajusem on päev Kagu-Eestis.

Kolmapäeval liigub Norra ja Rootsi kohal tugevnenud kõrgrõhuala Skandinaavia põhjaossa ja surub Karjalas pöörleva ja nõrgeneva madalrõhuala Eesti suunas liikuma. Öösel on sajuhooge hõredamalt, päeval püsib ilm vihmane, eriti just Põhja-Eestis, Lõuna-Eestis on hoovihm kohatisem. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 12, meretuulega rannikul kuni 15 kraadi, päeval 15 kuni 19 kraadi.

Neljapäev peaks kujunema selle nädala kuivemaks, kuid praeguste arvutuste kohaselt kõrgrõhuala Eestisse laieneda siiski ei jaksa ja nii päris vihmata ikka läbi ei saa. Sellise stsenaariumi kohaselt on sajuhood sagedased ka reedel. Päevane õhutemperatuur veidi tõuseb 18 kuni 21 kraadini, kuid ööd on hõreneva pilvkate all jahedad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles