Piirivalve hoiatab lahvanduste eest merel

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätunud Pärnu laht.
Jäätunud Pärnu laht. Foto: Ants Liigus

Piirivalve hoiatab, et muutlike ilma- ja jääoludega mereleminek võib traagiliselt lõppeda, sest Pärnu lahes on jääpragu, mille laius muutub sõltuvalt tuule suunast ja laevade liikumisest.

Lumesajus, nagu oli eile, kus maal ja taeval polnud vahet, võib ka jääpragu, kus veele on juba õhuke jääkirme tekkinud ja sellele lumi sadanud, märkamata jääda, rääkis ERRi teleuudistele Lääne prefektuuri kordoni juht Erki Timusk. Just muutlikud jääolud on kõige ohtlikumad.

"Ilmastikutingimused muutuvad igapäevaselt, lund tuleb juurde, Pärnu lahel on muutuvad jääolud, laevad sõidavad sisse, mis panevad jää liikuma. Tuule suund muutub ja muudab lahvanduste laiusi, ja tuleb lahvandusi juurde," rääkis Erki Timusk ning näitas lahvandust, mis saab alguse Vana-Pärnus muuli juurest ja kulgeb Lindi suunas.

"Meile teadaolevalt oli eelmise nädala keskel lahvanduse laius ligikaudu 300 meetrit. Nädalavahetusel oli see oluliselt väiksem, räägiti kümnest-viieteistkümnest meetrist," ütles Timusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles