Sääskede peletamine lõppes perele traagiliselt

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopas võtab võimust seni peamiselt Aasias ja Venemaal levinud uus sääseliik Ochlerotatus japonicus.
Euroopas võtab võimust seni peamiselt Aasias ja Venemaal levinud uus sääseliik Ochlerotatus japonicus. Foto: Wikimedia

Oma peret sääskede eest  kaitsta püüdnud mees pani naise kogemata põlema.

Õnnetuse ajal istus 52-aastane austerlane koos oma 44-aastase naise ja 13-aastase pojaga kodumaja terrassil, kirjutab Local. Mees avas 96-protsendilise etanooli, et sääski põletada. Pärast pudeli avamist lahvatas leek ning lähedal istunud naine süttis põlema.

Leekide summutamiseks viis mees koos pojaga naise duši alla ning raskeid põletushaavu saanud naine viidi helikopteriga haiglasse. Ka mees ise sai põletushaavu, kuid tema omad olid kergemad. Politsei usub, et põlengu põhjustas laual olnud teeküünal.

Austrias on käes sääskede hooaeg ja eksperdid hoiatavad, et Euroopas levib uus liik Aasiast pärit sääski Ochlerotatus japonicus. Viini veterinaarmeditsiini ülikooli andmetel jõudsid need sääsed Euroopasse mõne aasta eest.

Teadlaste sõnul on tegu invasiivse liigiga, mis hammustab päevasel ajal, paljuneb kiiresti ning  mille asuala aina laieneb. Kuigi tegemist on ebameeldiva putukaga, levitab see harva haigusi. «Aga me ei saa välistada võimalust, et see võib levitada Lääne-Niiluse või Dengue palavikku,» ütles Norbert Nowotny Viini veterinaarmeditsiini ülikoolist.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles