Ilm läheb soojemaks, kuid vihmast pole pääsu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Nädalavahetusel ja ka uuel nädalal on ilm veidi parem ja soojem, sest kogu Eestit haaranud madalrõhuala taganeb Valge mere poole ja hääbub lõplikult.

Seetõttu vaibub tugev läänekaare tuul ning kui juhtub pikemalt päikest olema, on õhutemperatuur päeviti üle 20 kraadi. Sajuhoogudest pole siiski pääsu, sest päikesepaiste laseb juba sadanud vihmal ja niiskusel koguneda pärastlõunal uuteks rünksajupilvedeks. See on meie tavaline, normilähedase õhutemperatuuriga suveilm, ehk tuleb ka sadusid mõõdukamalt kui seni.

Laupäeval on vahelduva pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma ja võib olla äikest. Puhub läänekaare tuul 3–9 m/s. Sooja tuleb 18–22 kraadi.

Pühapäeval liigub üle Eesti lauge kõrgrõhuhari. Öösel on kohati hoovihma, päeval arenevad rünksajupilved ning nii vihma kui äikese võimalus on üsna suur. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösel 9–12, rannikul kuni 15, päeval 16–22 kraadi.

Esmaspäeval saabub Briti saarte ja Põhjamere kohale uus madalrõhuala ja selle lohk liigub päeval Eesti kohale. Öösel on sadusid vähem, päeval aga on kogu Eestis hoovihma võimalus suur. Tuul puhub lõunakaarest. Sooja tuleb öösel 9–15 ja päeval 16–22 kraadi.

Teisipäeval laieneb madalrõhuala üle Skandinaavia ja Läänemere ning Soome edelaosas võib tekkida uus osatsüklon. Üsna sajune on nii öö kui päev ja alles õhtu poole võib tugevnev edelatuul pilvkatet hõredamaks muuta. Sooja on öösel 12–17 ja päeval 18–22 kraadi.

Kolmapäeval suundub madalrõhkkond põhja poole ja selle lõunaservas puhub Eestis võrdlemisi tugev edelatuul. Vihmahooge on öösel hõredamalt, päeval laialdasemalt ning saju tõenäosus on suurem Eesti põhjapoolses osas. Edelatuul on mõõdukas. Sooja tuleb öösel 12–17 ja päeval 17–22 kraadi.

Neljapäeval saabub Eesti kohale uus madalrõhulohk Skandinaaviast ning sadusid on päeval mitmel pool ja vahel koos äikesega. Edelatuul on mõõdukas. Sooja on öösel 12–17 ja päeval 17–22 kraadi.

Reede öösel võib vihma veidi vähem tulla, kui korraks tugevneb lõuna poolt kõrgrõhuhari. Päeval arenevad taas rünksajupilved. Lõunakaare tuul on nõrk. Öösel on sooja 12–17 ja päeval 17–22 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles