Kuressaare saab ilmajaama

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõõteseadmed automaatses ilmajaamas. Foto on illustreeriv.
Mõõteseadmed automaatses ilmajaamas. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kuressaare linnapea Madis Kallas ja keskkonnaagentuuri asedirektor Aarne Männik leppisid eile kokku, et ametlik ilmavaatluspunkt tuleb Kuressaarde hiljemalt järgmise aasta 1. maiks.

Keskkonnaagentuur uurib võimalust paigaldada linna ametlik mõõtekoht ja täpsustab, millised on nõuded selle asukohale, kirjutab Meie Maa. 

«Linn pakub omalt poolt välja võimaliku asukoha. Linnaga sõlmitakse koostööleping, et jaama andmeid kasutatakse ametliku infona,» ütles koos linnapeaga eile keskkonnaagentuuris käinud linnavolikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni juht Jaanis Prii. Ilmajaama asukoht peaks olema välja valitud sügiseks.

Täisvarustuses jaama maksumus oleks 14 000 eurot ja aasta hooldus 500 eurot. Praeguse plaani järgi soetab keskkonnaagentuur jaama ning hoolduskulud jääksid linna kanda.

Teise pakkumisena käis keskkonnaagentuur välja võimaluse paigaldada odavam ilmavaatluspunkt, kuid sel juhul ei võetaks seda ametliku jaamana. «Neid mitteametlikke jaamu on meil Kuressaares juba olemas. Selliseid ei ole juurde vaja. Ametliku jaama puhul läheksid ka ilmaprognoosid täpsemaks,» rääkis Prii.

Roomassaares Kuressaare ilma prognoosida ei saa. Talvel kipub Roomassaare ilmajaama prognoos näitama, et seal on palju soojem kui linnas, suvel aga vastupidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles