Riia loomaaiast varastati üks väikekiskja

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev surikaat elab Tallinna loomaaias.
Pildil olev surikaat elab Tallinna loomaaias. Foto: Mihkel Maripuu

Eile õhtul varastati Riia loomaaia kängurumaja lähistel asuvast väliaedikust üks seitsmest surikaadist, täna päeval leiti loomake lõunanaabrite pealinnast üles ja toodi loomaaeda tagasi.

Riia loomaaia töötajate sõnul ronisid vargad kella 16 ja 17.30 vahel ilmselt üle aediku ja püüdsid loomakese nimega Ulla kinni visates talle peale jope, teatab novonews.

Politsei alustas ebatavalise varguse kohta juurdlust.

Täna lõuna ajal toodi varastatud väikekiskja loomaaeda tagasi, teatab Leta. Tooja sõnul märkas ta surikaati Riia eeslinnas Mangalsalas. Mees püüdis looma kinni ja tõi ta kingakarbis loomaaeda.

Varastatud looma hoitakse esialgu liigkaaslastest eraldi, kuid kuna tal pole märgatavaid psüühilisi ega füüsilisi vigastusi, siis ilmselt lastakse ta varsti teiste juurde.

Lõuna-Aafrika kõrbetes ja kuivadel avamaastikel elutsev väikekiskja surikaat on pikavõitu nina ja tumedate pandasilmadega põlvekõrgune loom, kel on komme pidevalt omapärast valveseisangut võtta.

Tõustes kikivarvule, laseb surikaat oma pikad saledad esikäpad kõhule rippu, venitab keha pikaks ja ajab nina taeva poole, et haista ja silmata kõikvõimalikke vaenlasi.
Surikaatide koloonias kehtivad põhjalikud ja ranged ühiselu reeglid.

Nii on neil valvurid, kes kõrgematel küngastel või puude-põõsaste otsas pidevalt vahti peavad, aga ka lapsehoidjad, kes ajal, mil emasloomad toiduks sisalikke, putukaid ja hiiri otsivad, kogu koloonia poegi kantseldavad.

Loe ka «

Loomaaeda kolisid loodusfilmide staarid

».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles