Ebatsuugade kännud lähevad mahavõtmisele (1)

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud nädalal alles jäetud kändudest skulptuurialleed siiski ei tule, sest linnakodanikelt ei laekunud selleks konkreetseid ideid.
Möödunud nädalal alles jäetud kändudest skulptuurialleed siiski ei tule, sest linnakodanikelt ei laekunud selleks konkreetseid ideid. Foto: Marko Saarm

Kui veel möödunud nädala lõpul oli juttu, et Viljandi Uue tänava ebatsuugade allee ei pruugi kaduda täielikult ning paari meetri kõrgustest kändudest tehakse skulptuurid, siis nüüd on otsustatud, et skulptuure ei tule ja köndid kaovad. 

Viljandi abilinnapea Kalvi Märtin rääkis, et skulptuuride idee kaalumiseks otsustati aega võtta eelmisel nädalal, kui neljapäeval oli koalitsiooni koosolek.

«Seal käis mitu poliitikut välja mõtte, et võiks Uuele tänavale kujundada skulptuuride allee, aga see oli linnakodanike käest tulnud idee,» rääkis abilinnapea. Koosolek otsustas küsida initsiatiivikatelt linnakodanikelt, kuidas edasi talitada, kuid ei reedel ega ka esmaspäeval mingit konkreetset ideed ei laekunud.

«Valitsus otsustas edasi minna nii, nagu olime algul hankes kokku leppinud,» lausus Märtin. «Ikkagi lähevad ebatsuugad maha ja ühel hetkel tekib sinna uus haljastus.»

Et puude mahavõtmisega tegelev osaühing Arborist muutis mõttepausi tõttu oma tööde järjekorda, pole veel selge, millal täpselt köndid eemaldatakse. «Sel nädalal kahjuks ei jõua, aga tõenäoliselt uuel nädalal saavad tüükad maha võetud. Kändude freesimine on jaanipäeva paiku,» lausus Märtin. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles