Uus nädal toob kuni 20 kraadi sooja (1)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevad looduses.
Kevad looduses. Foto: Urmas Luik

Nädalavahetus on veel hoovihmadega ja jahe, kuid järgmine nädal toob soojalaine, mil õhutemperatuur võib kerkida 20 kraadini.

Aasta kõige tujukam kuu on ennast igast küljest tõestanud. Öösiti on jagunud külmakraade ja päevased termomeetrinäidud on kerkinud kuni 20 kraadini. Üldjoontes on naljakuu ööpäeva keskmine õhutemperatuur olnud normist kõrgem, kirjutas ilmateenistuse sünoptik Maile Meius nädala ilmaprognoosis.

Tugevamatest tormidest pääsesime ja domineerivaks on olnud tuulevaiksed ilmad. Üle Eesti on rännanud ka mitmed sajupilved ja sadu on tulnud nii kosutava veena kui ka tahkemal kujul. Täpselt nii nagu aprillikuule kohane.

Kõige sagedasemad olid lörtsihood ajavahemikul 21.-26.04, üksikutel päevadel pudenes pilveservast ka rahet ja jääkruupe.

Kuu alguses ja keskel pakkusid võrratut vaatemängu öötaevas veiklevad virmalised ning edaspidigi on kevadel meie jaoks varuks rohkelt maagilisi hetki. Seda siiski tunduvalt maalähedasemal kujul. Stardijoonel seisev taimeriik ootab vaid soojema õhu saabumist, et uhke roheline rüü taaskord selga tõmmata ja see värviliste kalliskivide ehk õitega ehtida.

Lõppeval nädalal suuremat sooja saabumas ei ole ja seegi võib Eesti piires väga erinevalt jaotuda. Kohati sajab hoovihma, öösel langeb õhutemperatuur mõnel pool nulli lähedale ja hommikuti lisavad kõledust hallid udulõigud.

Järgmisel nädalal teeb meist lääne pool pöörlev madalrõhuala aga otsustava käigu ja meelitab Läänemere äärde soojema õhumassi. Seega ei ole välistatud, et mõnel päikesepaistelisemal päeval termomeetrinäidud Eestiski taas 20 kraadile lähenevad.

Täna on meil veel vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati võib hoovihma sadada. Õhutemperatuur on 11-15, meretuulega rannikul 8 kraadi.

Laupäeval sajab enamasti Ida-Eestis kohati hoovihma. Sooja on 8-14 kraadi. Pühapäevalgi sajab kohati hoovihma. Õhutemperatuur on 11-16, rannikul kohati 7 kraadi.

Ka esmaspäeval veel õhutemperatuur ei kerki, öösel jääb see 1-6 kraadi piiresse, päeval tõuseb 12-17, rannikul kohati 7 kraadini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles