Türi-Väätsa maantee on muutunud läbimatuks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Maanteeinfokeskus palub liiklejail võimalusel mitte sõita Järva maakonnas lumesaju ja tuisu tõttu peaaegu läbimatuks muutunud Türi-Väätsa maanteele.

Mitmel pool häirivad liiklemist lume raskuse all teele vajunud puud ning sajupiirkondades on teedel libeduse oht.

Pärastlõunaks olid lumepilved jõudnud levida ka Kagu-Eestisse, kuid lumesaju intensiivsus oli võrreldes öö- ja varahommikuga veidi raugenud. Kerget lund sadas Pärnu, Rapla, Järva, Jõgeva, Tartu, Valga ja Põlva maakonnas.

Põhi- ja suuremate tugimaanteede katted olid soolalumesegused ja lumised, kohati küll puhaste, kuid libedate sõidujälgedega, lumesaju piirkonnas kaetud kerge lendleva lumega. Lagedamatel teelõikudel oli teedel tuisuvaalusid. Kinnisõidetud lund ja soolalumesegu oli ka sõidujälgede ja –radade vahel, teede laiendustel ja tagasipöördekohtadel.

Libedust esines rohkem Saare, Harju, Tartu ja Lääne-Viru maakonnas. Liiklemine on raskendatud kõrvalmaanteedel, kus tuleb jätkuvalt arvestada lumiste, libedate ja kitsendatud teeoludega. Võru maakonnas võib väiksematel kõrvalmaanteedel esineda läbimatuid lõike. Eriti ettevaatlik tuleb olla kõrgetest lumevallidest piiratud nähtavusega ristmikel ja tagasipöördekohtadel ning raudteeülesõitudel.

Ilm oli pilves, piirkonniti sadas lund, kõikjal esines pinnatuisku. Kohati piiras nähtavust lumesaju ja pinnatuisu tõttu autorataste alt lendlev lumi. Teepinna temperatuurid jäid vahemikku -3 kraadist saartel kuni -8 kraadini Kirde-Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles