Maanteeinfo: autosõitu ei tasu homme erilise vajaduseta ette võtta

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Maanteeinfokeskuse teatel on 1. jaanuaril oodata tugevamat lumesadu ja tuisku ning seetõttu ei tasu autosõitu ilma erilise vajaduseta ette võtta.

Tugevnev tuul võib maanteeinfokeskuse andmeil hakata liiklust häirima juba täna õhtul ning ettevaatlik tuleb olla puudega, mis võivad lumeraskuse all murduda ja teele vajuda.

Täna päeval ilm mõnevõrra selgines ja lumesadu lakkas ning pärastlõunal olid põhi- ja suuremad tugimaanteed valdavalt puhaste sõidujälgedega, soolaniisked, kohati ka lumised. Paljud maanteelõigud on siiski libedad, sest külmal teekattel tehtud libedustõrje pole mitte igal pool andnud soovitud tulemust.

Kõrvalmaanteed on kitsendatud teeoludega, lumised, samuti talviselt libedad. Väga ettevaatlik tuleb olla ristmikel, kus sagedastest pidurdamistest võib olla ootamatult libe ning kus kõrged lumevallid piiravad nähtavust. Vältida tuleks sõitmist tihenemata lumega kaetud teepeenardele, kus sõiduk võib kergesti kaotada juhitavuse.

Teepinna temperatuurid jäid vahemikku -4 kraadist saartel kuni -15 kraadini Kirde-Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles