Nädalavahetus tuleb kevadise soojaga

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinilill kevadet nautimas.
Sinilill kevadet nautimas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nädalavahetusel ja uue nädala algul saab nautida kevadist sooja ilma, sajule ja jahedamaks keerab ilm taas nädala keskpaigast.

Aprillikuu esimeste päevade jooksul jõudis õhutemperatuur teha hüppe maikuu lõppu, purustades senised 6. aprilli soojarekordid. Edaspidi jätkab aga ilm kevadist rada ja pakub rohkelt võimalusi värkses õhus viibimiseks, kirjutab ilmateenistuse sünoptik Maile Meius nädala ilmaprognoosis.

Täna jääme Rootsi põhjaosas hääbuva madalrõhkkonna nõrgenevasse haardesse. Hoovihma võimalus on suurem Lõuna-Eestis, kuid lokaalseid sajuhooge võib esineda ka teistes regioonides. Edelatuul püsib päeva esimesel poolel puhanguline, õhtu lähenedes võtab aga hoo maha. Õhusooja on 8..14 kraadi.

Nädalavahetusel kujuneb välja kitsas kõrgrõhuvöönd, mis ulatub üle Skandinaavia keskosa ja Eesti Venemaale. Laupäev möödub peamiselt sajuta ja vaikse tuulega.

Õhk jahtub öösel ja termomeetrinäidud langevad selgema taeva all kergesse miinusesse. Päeval tõuseb aga õhutemperatuur taas 8..14 kraadi piiresse.

Pühapäeva päeval võivad Kagu-Eestit riivata lõunapoolse madalrõhkkonna vihmapilved. Ülejäänud aeg möödub aga kõikjal sajuta, tuul pöördub põhjakaarde ja õhutemperatuur ei muutu oluliselt.

Nädala alguses jääb kõrgrõhuvöönd tõenäoliselt veel püsima – ilm on sajuta, tuul rahulik ja kargemate öötundide järel rõõmustab päev meid taas kevadise soojaga.

Nädala keskel võtab Baltimaadest lõuna pool pöörlev madalrõhkkond vastu otsuse edasi liikuda ja selle esialgne tee peaks kulgema üle Peipsi Karjala poole. Ilm läheb sajule ja neljapäeval võib vihma sekka tulla ka lörtsi. Tuul pöördub idakaarest läänekaarde, tugevneb veidi ja päevased termomeetrinäidud langevad.          

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles