Täna sündis mitu soojarekordit

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riikliku ilmateenistuse valvesünoptiku sõnul mõõdeti täna päeval uued 6. aprilli soojarekordid Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas. Sakala andmetel mõõdeti ka Viljandis soojarekord.

Kõige soojem ilm oli Tartus, kus mõõdeti rekordilised 20,1 soojakraadi. Endine rekord oli ligi kolme kraadi võrra madalam ehk 17,2 kraadi.

Valvesünoptiku sõnul võib nii Tartus kui ka Narvas temperatuur veel tõusta, seega on need esialgsed andmed.

Narvas mõõdeti 18,7 kraadi õhusooja, varasem sealne rekord oli 17,7 kraadi. 

Narvas viibinud Postimehe fotograafi auto termomeeter näitas päeval koguni 19 kraadi sooja. 

Tallinnas ulatusid soojakraadid 18,8 kraadini, endine pealinna rekord oli 14,2 kraadi. Ka Pärnus oli märkimisväärselt soe - kui sealne varasem soojarekord oli 14 kraadi, siis täna mõõdeti Pärnus 18,5 kraadi sooja.

Ka Viljandis sündis rekord. Keskkonnaagentuuri ilmavaatluste osakonna peaspetsialist Külli Loodla ütles Sakalale, et Viljandi ilmajaam mõõtis päeva maksimumiks 19,7 kraadi ning see juhtus kella ühe ja kahe vahel. Eelmine 6. aprilli Viljandi soojarekord oli 16,6 kraadi ning pärines 1984. aastast.

Suur soe meelitas inimesed õue päikest nautima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles