Varja-Moldova maantee on taas liikluseks avatud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Maanteeameti teatel on Varja-Moldova tee Ida-Viru maakonnas taas liiklusele avatud.

Ühtlasi on praeguseks kõik riigimaanteed praeguseks liiklusele avatud.

Pärastlõunal sadas Lääne- ja Põhja-Eestis vähest lund. Suurematel riigimaanteedel Hiiumaal oli teekatetel lenduvat lund, Lääne maakonnas olid teed soolalumised. Mujal Eestis olid põhi- ja suurematel tugimaanteedel sõidujäljed valdavalt soolaniisked või soolamärjad, kuid sõidujälgede vahel oli soolalund ja lõiguti esines teedel libedust.

Kõrvalmaanteedel tuleb arvestada kitsendatud teeoludega. Ettevaatust kõrgetest lumevallidest piiratud nähtavusega ristmikel, tagasipöördekohtadel ja raudteeülesõitudel.

Maanteeamet palub, et autosõitjad väldiksid maanteedel õigelt sõidurajalt kõrvalekaldumist. Suure lumehulga tõttu on riigimaanteede äärsed lumevallid lükatud kohati kaugemale sõidutee äärest ja sõidurada võib tunduda tegelikust laiem. Kui sõiduki parempoolsed rattad satuvad veerema pehmel peenral või teeäärses lumes, tuleb vältida järsku pööret tagasi, vähendada kiirust ja alles siis auto teele tagasi suunata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles