Lähipäevad toovad sajuhooge

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ilmateenistuse andmetel on lähipäevil oodata sajuhooge, samas ulatub päevane õhutemperatuur mõnel pool pea kümmekonna kraadini.

Teisipäeval jõuab Läänemerele madalrõhulohk ja kõrgrõhkkonna mõju väheneb. Öö ja ennelõuna püsivad sajuta ning on ka selgemat taevast. Pärastlõunaks pilved tihenevad ja saartel hakkab vihma sadama, õhtul jõuab vihm mandri lääneossa. Lõuna- ja kagutuul on öösel Ida-Eestis nõrk, Lääne-Eestis tugevneb 5–10, saartel 14 m/s. Õhutemperatuur jääb öösel kolme külma- ja kolme soojakraadi vahele, päeval tuleb sooja 8–11, meretuulega rannikul kuni neli kraadi.

Kolmapäevaks soojem õhumass eemaldub. Madalrõhulohu mõjul sajab vahetevahel vihma, sekka ka lörtsi. Tuul nõrgeneb ja puhub lõunakaarest. Õhutemperatuur jääb öösel ühe külma- ja nelja soojakraadi vahele, päeval tuleb 4–8 kraadi sooja.

Neljapäeval saabub üle Läänemere järgmine madalrõhulohk ja toob niiskust lisaks. Aeg-ajalt sajab vihma ja kuna õhumass on jahedam, siis kohati ka lörtsi. Tuul on nõrk ning puhub öösel lõunakaarest, päeval pöördub läänekaarde. Õhutemperatuur on öösel vahemikus ühest külmakraadist kolme soojakraadini, päeval tuleb sooja 4–7 kraadi.

Reede öösel on tõusva õhurõhu foonil sajuhooge harvem, ent päeval on vihma ja lörtsi tõenäosus taas suurem. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur jääb öösel kahe külma- ja kolme soojakraadi vahele, päeval on sooja 4–8 kraadi.

Laupäeval kõrgrõhkkonna mõju tugevneb ja ilm on enamasti sajuta. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel vahemikus neljast külmakraadist ühe soojakraadini, päeval tuleb 4–9 kraadi sooja.

Pühapäeva öösel on Eesti kohal kõrgrõhuhari. Ilm on sajuta ja vaikne ning taevas võrdlemisi selge. Päeval suureneb Läänemerelt madalrõhulohu surve, lõuna- ja kagutuul tugevneb, lisandub pilvi ja Lääne-Eestis võib sadada ka veidi vihma. Õhutemperatuur jääb öösel nelja külma- ja ühe soojakraadi vahele, päeval on sooja 5–10 kraadi.

Esmaspäeval jõuab taas meieni madalrõhulohk ja toob soojema õhumassi, kohati sajab ka vihma. Puhub tugev lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel vahemikus kahest külmakraadist kolme soojakraadini, päeval on sooja 7–11, meretuulega rannikul kuni viis kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles