Järgmine nädal tuleb kevadiselt soe

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumikellukesed.
Lumikellukesed. Foto: Marje Aavik

Ehkki öösel valitsevad veel miinuskraadid, on tuleval nädalal ilmaprognoosi kohaselt päevad juba üsna kevadised.

Pühapäevaks (27.03.) tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ja ilm on sajuta. Tuul puhub lõunakaarest, on öösel nõrk, päeval saartel tugevneb. Õhutemperatuur on öösel sisemaal -3 kuni +2, Ida-Eestis kuni -5, päeval tõuseb +4 kuni +9 kraadini.

Esmaspäeval (28.03.) on tugevam idapoolse kõrgrõhkkonna mõju ning saju võimalus on alla 20 protsendi. Puhub mõõdukas kagutuul. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, päeval +5 kuni +10 kraadi.

Teisipäeval (29.03.) lisandub küll pilvi, kuid kõrgrõhkkonna ülekaal peaks säilima ja ilm püsib sajuta. Kagutuul on tugevam eelkõige saartel, mandril on ilm rahulik. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -5, saartel kuni +2, päeval +5 kuni  +10 kraadi.

Kolmapäeval (30.03.) sajab aeg-ajalt lörtsi ja vihma. Päeva peale võivad sajud hõreneda. Lõuna- ja edelatuul on öösel tugev, päeval nõrgeneb ja pöördub lõunakaarde. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +3, päeval +6 kuni +10 kraadi.

Neljapäeval (31.03.) liigub Eesti kohale nõrk madalrõhuvöönd ja toob vihma. Tuul on nõrk, puhub öösel lõunakaarest, päeval pöördub läände. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +3, päeval +3 kuni +7 ja kuhu sadu ei jõua, seal tõuseb +10 kraadini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles