Osa RMK metsateid ei tahtnud keegi lahti lükata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa RMK metsateedest ei taha keegi lahti lükata.
Osa RMK metsateedest ei taha keegi lahti lükata. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) korraldas 8300 kilomeetri metsateede erakorraliseks lumetõrjeks riigihanke, kuid ei leidnud osadele Lääne-Virumaa ja Harjumaa lääneosa piirkondadele ühtegi traktorit.

RMK metsaparandustalituse juhataja Margus Reimann rääkis BNSile, et rahaliselt on lumeolud ettevõttele varasemast kordades rängemad. 2010. aastal kulub RMKl jaanuarist detsembri lõpuni lumelükkamisele 5,2 miljonit krooni, ütles Reimann.

Võrdluseks tõi ta 2008/2009 aasta talve, kui RMKl kulus lume lükkamiseks 1,2 miljonit krooni. «Kordades on ta rängem,» tõdes Reimann praegust aastat iseloomustades.

Küsimusele, kas metsateed on halvemas olukorras tänu sellele, et lume all pole pinnas jäätunud, vastas Reimann, et kõik hädad kimbutavad korraga. «Ükski traktorist lükata ei oska, kõik traktorid, mis on, on nõrgad, sõimu saad aknast ja uksest,» naeris Reimann, lisades, et RMK on samas lumelükkamise järjekorras, kus valladki

RMKl endal lumelükkamise võimekust pole. Kõiki teid pole vaja küll talvel lahti lükata, aga osa on vaja samas korduvalt lahti ajada.

Nüüd alustas RMK uut hanget, mis hõlmab 500 kilomeetrit metsateid ja kus lepingu sõlmimiseks piisab vähemalt 80-hobujõulisest lumesahaga traktorist. Lund on vaja lükata vastavalt vajadusele tuleva aasta jaanuarist aprilli lõpuni. Pakkumisi saab teha 7. jaanuarini.

Reimanni sõnul võis eelmises hankes osadele teedele pakkumine saamata jääda, sest metsamassiivid on väikesed ja pole ühtegi lumelükkajat välja kujunenud. Ta kinnitas, et ka lumeolud võisid põhjuseks olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles