Vihmasajud annavad lumele hoobi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumikellukesed.
Lumikellukesed. Foto: Lugeja pilt

Saabuvad sajud peaksid andma suuremale osale lumikattest hävitava löögi, pühapäeval on aga lootust kaunist kevadilma näha. 

Reedel ja laupäeval satume Norra merele jääva madalrõhuala serva ja see olukord pakub sademete võimalusi nii lörtsi kui vihmana, kirjutab ilmateenistuse sünoptik Merike Merilain nädala ilmaprognoosis.

Täna jäävad sajualad Eestist siiski eemale, küll on lootus rohkemaks laupäeval, kui üle mere lähenevas madalrõhu lohus võib tekkida Eesti lähedal uus osatsüklon. Kui see tõeks saab, siis saab suurem osa lumikattest hävitava löögi. 

Laupäeva pärastlõunal peaks ilm tahenema ja paremal juhul ka üsna sooja päikest näitama.

Suurim lootus on pühapäeval kevadilma näha. Siis saabub Norra merel uus aktiivsem tsüklon ja selle kaguserv  tõstab Läänemere kohale senisest märksa soojema Kesk-Euroopast pärit õhu. Ilusat ilma peaks toetama ka samal ajal Lääne-Venemaal korraks kindlustuv kõrgrõhuala, mille serv küündib Eestini. 

Suhteliselt soe (kuni +10-ni) ja sajuta näib püsivat ka esmaspäeval, mil veel eemalduvat kõrgrõhuala tunda. Teisipäeval on tulekul tuulisem ja pilvisem ilm ja selle põhjuseks saab Põhjamerele saabuv tsüklon. Tsükloni idaserv laotub üle Läänemere ja lõpuks läheb teisipäeval ka vihmaks.

Vihmahoogudega ilm näib püsivat ka kolmapäeval, sest Läänemere kohal võib tekkida uus osatsüklon. Edelatuul võib tugevneda.  Vesisena saabub ka märtsi viimane päev, madalrõhuala lahkub Soome kaudu kas itta või kirdesse. Suurt sooja loota pole ja +10 võibki  jääda lähipäevade maksimumiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles