Pakane tõmbas jääkaane kolmandikule Läänemerest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääs olevad kalapaadid Saksamaal Rostockis
Jääs olevad kalapaadid Saksamaal Rostockis Foto: SCANPIX

Eelmise nädala pakaselised ilmad suurendasid oluliselt jää hulka Läänemerel, mis Soome meteoroloogiajaama kinnitusel on nüüd kolmandiku osas jää all ehk jääga on kaetud 130 000 ruutkilomeetrit .

Nädala jooksul suurenes jääga kaetud ala kaks korda, vahendas Helsingin Sanomat Online. Eelmisel talvel levis jää nii suurele alale alles jaanuari keskel.

«Praegu on jääd kogu Soome rannikul, kuid selle paksus on erinev. Perämere põhjaosas mõõdetud 40 sentimeetrist kuni lõunaosa rannikualade õhukese jääkihini,» ütles meteoroloogiajaama jääekspert Jouni Vainio.

Perämere avamerel on kõikjal 5-20 sentimeetri paksust triivjääd, Merenkurkku väin on kaetud õhukese jääga ja Selkämeri rannikul on õhukest triivjääd, õhukest jääd on ka Saaristomerel.

Merevee temperatuur Soome ümber jääb allapoole 3 kraadi piiri. Keskmised veetemperatuurid jäävad pikaaegsetele keskmistele alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles