Maanteeinfokeskus: Harjumaal on ilmaolud liiklemiseks rasked

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine maantee.
Lumine maantee. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Lumesadu ja tuisk jätkub ning liiklemine on raskendatud. Maanteeinfokeskus palub ilma  tungiva vajaduseta mitte kasutada liiklemiseks kõrvalmaanteid, kus võib esineda läbimatuid lõike, seda eriti Põhja- ja Ida-Eestis.

Harju maakonnas on välja kuulutatud rasked ilmaolud ning tuisu tõttu on  läbimatud: Kasispea-Ilumäe , Kaberla-Kodasoo, Raeküla tee, Turbuneeme-Viinistu, Golfiväljaku tee Kuusalu piirkonnas. Raskesti läbitavad on Kiiu-Kaberneeme, Lagedi-Loo ja Kostivere-Raasiku maantee.

Lääne-Viru maakonnas on läbimatud: Varangu-Kandle km-d 4-6; Liiguste-Salatse km-d 1-2; Kadrina-Undla manatee km-d 0-2.

Ida-Viru maakonnas on läbimatud: Lüganuse kalmistu tee km-d 0-3; Voorepere-Saka km 0-8; Kogu-Kalvi km-d 0-2,6; Purtse-Liimala-Kõrgküla km-d 0-4,5; Järve-Valatse km-d 1-3,5 ja Aa ranna tee km-d 0-3.

Lumesadu ja tuisk õhtutundidel piirkonniti jätkus. Sadu oli tugevam Lääne- ja Põhja-Eestis. Lõuna-Eestis sadas ka jäidet, mis autoklaasidel ja teepindadel jäätus.

Põhi- ja suuremad tugimaanteed olid piirkonniti lumised ja libedad, kohati puhaste sõidujälgedega, kuid kinnisõidetud lumega sõidujälgede ja radade vahel. Teedel esines tuisuvaalusid ning lendlevat lund. Puhaste sõidujälgedega lõikudel võib teekate olla ootamatult jäine ja libe.

Liiklejad peavad arvestama võimalusega, et teedel võivad liikluse sulgeda veoautod.

Maanteeinfokeskus palub mitte mööda sõita aeglaselt eesliikuvaist sõidukeist, möödasõidul lumme kinnijäämine võib põhjustada ummikuid.

Liiklusesse minnes tuleks autosse kaasa võtta lumelabidas, laetud mobiiltelefon ja soojad riided.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles