Ilmastikuolud häirivad tõsiselt rongiliiklust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Eile üle Eesti levinud ja täna jätkuv lumesadu ja tuisk häirib olulisel määral ka rongiliiklust.

Eesti Raudtee töötajad pühastavad kinnituisanud pööranguid kõikide jõududega ja selle tulemusena hoitakse raudteeliiklus toimivana, kuid rongide hilinemised, ka pikemaajalised, on rasketes ilmastikuoludes vältimatud.

Kindlasti on lumetõrjetööde esimeseks prioriteediks reisirongiliikluse kindlustamine.

Kõige haavatavamad kohad raudteel on pöörangud, millest olulisemad on küll on varustatud elektriliste soojendusseadmetega, kuid mis suurema lumesaju või tuisu korral võivad need siiski jäätuda ja mehhanismid ei lülitu ringi.

Eesti Raudtee 63 jaamas on kokku ligi 1300 pöörangut. Teade rikkest jõuab esmalt liikluskorraldajani, kes informeerib lumetõrjega tegelevaid töötajaid, kuid ka neil kulub pööranguni jõudmiseni ja selle puhastamiseni teatud aeg. Ekstreemsetes oludes raskendavad töötajate ligipääsu objektidele ka kinnituisanud tänavad ja maanteed, kus teed on kohati raskesti läbitavad või läbimatud.

Soovitame neil päevil reisirongi kasutajatele ekstreemsetes ilmastikutingimustes tingimustes kaaluda, millist transpordiliiki kasutada või võimalusel oma reisplaane sootuks ringi vaadata. Üks on kindel, pole olemas transpordiliiki, mida ilmastikuolud ei mõjuta, sestap on mõistlik ka rongiga reisides varuda rohkem aega ja kannatust.

Vaata Edelaraudtee hilinemisteateid siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles