Külm õhumass muudab ilma peagi taas talviseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumehelves saab alguse tolmuterast, mis hõljub enne kondenseerumist pilves - veeaur kleepub õhus tolmuterakese külge ja kui pilves on alla -10 kraadi, muutub piisake jääks.
Lumehelves saab alguse tolmuterast, mis hõljub enne kondenseerumist pilves - veeaur kleepub õhus tolmuterakese külge ja kui pilves on alla -10 kraadi, muutub piisake jääks. Foto: Rait Killar

Täna saabunud soe õhumass peatub veel homme Eestis, kuid ülehomme muutub ilm tunduvalt külmemaks. 

Põhja-Venemaal pöörleb võimas madalrõhuala, mille edelaserv ulatub Baltimaadeni.

Tsükloni survel kannab kiire loodevool meie suunas nii sajupilvi kui ka külmemat õhumassi. Esimesed sajud ületavad Eesti põhjapiiri homme õhtul, külm õhk jõuab kohale aga ööl vastu ülehomset.

Neljapäeval on vahelduva pilvisusega ilm. Õhtul jõuab Kirde-Eestisse uus sajuala. Puhub loode- ja läänetuul 5 kuni 11 meetrit sekundis, rannikul puhanguti 15 meetrit sekundis. Õhusooja on 2 kuni 6 kraadi.

Kui homme püsib ilm veel plusskraadides, siis reedel langeb õhutemperatuur -5 kraadini ning nädalavahetusel on ilmateenistuse teatel oodata kuni 13 külmakraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles